menu
Lamb fot. Archiwum zespołu

Lamb



Wykonawcy: Jay Leighton | Lamb | The Ramona Flowers
Miejsce: WARSZAWA, Palladium
Data: 07.02.2012
Początek: 20:00
Bilety: 100 zł do 31 grudnia, 120 zł od 1 stycznia 2012
Organizator: Good Music
 

OPIS

Legendarny i kultowy brytyjski duet, wyrosły na stylistyce bristol sound i trip hopu

Lamb to legendarny i kultowy brytyjski duet, wyrosły na stylistyce bristol sound i trip hopu. Obok Massive Attack, Portishead i Hooverphonic - Lamb udowadnia, iż muzyka elektroniczna może mieć romantyczną twarz. Charyzmatyczna wokalistka i autorka tekstów - Lou Rhodes oraz producent i multinstrumentalista Andy Barlow, stworzyli niepowtarzalny styl łączący liryczną wokalistykę z ambientowymi, trip-hopowo jazzowymi pulsacjami. Mają swym koncie 5 albumów i 3 kompilacje, na których pojawiły się kultowe już dziś utwory jak: Gabriel, Górecki, Heaven, Angelica, Lullaby, Cottonwool czy God Bless. W 2004 roku duet oficjalnie zawiesił swoją działalność, zaś jego twórcy skoncentrowali się na własnych, solowych projektach. Na początku 2009 roku świat obiegła sensacyjna wiadomość o wznowieniu działalności koncertowej duetu. W ramach trasy w 2009 zespół po raz pierwszy odwiedził Polskę i zagrał pamiętny koncert w warszawskim Palladium. Ogromny sukces trasy koncertowej zachęcił duet do powrotu do studia i pracy nad swoim piątym studyjnym albumem. W tym roku ukazał się nowy krążek pt. 5. Po wyprzedanym koncercie na festiwalu Tauron Nowa Muzyka i rewelacyjnym koncercie na FreeFormFestival zespół ponownie zaprezentuje materiał z nowej płyty.

www.lambofficial.com

Dyskografia:

1996 - Lamb
1999 - Fear Of Fours
2001 - What Sound
2003 - Between Darkness And Wonder
2004 - Back To Mine - Lamb: The Voodoo Collection
2004 - Best Kept Secrets: The Best Of Lamb 1996-2004
2005 - Lamb Remixed
2011 - 5

Materiały organizatora/Serwis Barock nie ponosi odpowiedzialności za treści nadesłane