Dua Lipa więziona przez Miley Cyrus

19 listopada 2020
ok. 1 minuta czytania

Na Twitterze znalazł się fragment klipu wyglądającego jak film gore. Piosenka pochodzi z albumu \”Plastic Hearts\”. Na płytę trafi 12 kompozycji w tym trzy z udziałem gości. Za zdjęcie okładkowe odpowiada słynny fotograf gwiazd rocka, Mick Rock. To stawia Miley wśród takich legend jak David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Joan Jett i Debbie Harry. Premiera 27 listopada 2020 roku.

Miley Cyrus zdobyła sławę, występując w młodzieżowym serialu \”Hannah Montana\”. Jej pierwszy album, \”Meet Miley Cyrus\” (2007), trzykrotnie pokrył się platyną w USA. Największym przebojem Cyrus jest \”Wrecking Ball\” z krążka \”Bangerz\” z 2013 roku. W 2015 roku zrealizowała z The Flaming Lips wydawnictwo \”Miley Cyrus and Her Dead Petz\”. Jej najnowszy album to \”Younger Now\” z 2017 roku. W 2019 roku wydała EP-kę \”She Is Coming\”. Nagrała też z Laną Del Rey i Arianą Grande piosenkę \”Don\’t Call Me Angel\” do filmu \”Aniołki Charliego\”. Gwiazda, która jest także aktorką, zagrała m.in. w serialu Woody\’ego Allena, \”Crisis in Six Scenes\”. Ostatnio wystąpiła w antologicznej produkcji Netfliksa, \”Black Mirror\”, do której przygotowała swoją wersję \”Head Like a Hole\” Nine Inch Nails.

PRISONER FEAT @DUALIPA TOMORROW 11/19 4PM LA / 7PM NYC / 12 AM London / 11AM Sydney / 8AM Beijing pic.twitter.com/OoT8ulevzk— Miley Ray Cyrus (@MileyCyrus) November 18, 2020