Hardcore’owy soundtrack

29 sierpnia 2006
ok. 1 minuta czytania

Amerykańską premierę produkcji zaplanowano na 22 września. Obraz ukazuje historię amerykańskiego punk rocka w latach 1980 – 1986. W filmie występują m.in. Henry Rollins, Moby, Mike Patton, Phil Anselmo z Pantery czy Flea z Red Hot Chili Peppers.

Pełna lista utworów na „American Hardcore”:
Black Flag – „Nervous Breakdown”
Middle Class – „Out of Vogue”
Bad Brains – „Pay To C*m”
D.O.A. – „F*cked Up Ronnie,”
Circle Jerks – „Red Tape”
Minor Threat – „Filler”
MDC – „I Remember”
Untouchables – „Nic Fit”
Gang Green – „Kill a Commie”
The Freeze – „Boston Not L.A”
Jerry’s Kids – „Straight Jacket”
SS Decontrol – „Boiling Point”
Void – „Who Are You/Time To Die”
Scream – „Came Without Warning”
Negative Approach – „Friend or Foe”
Articles Of Faith – „Bad Attitude”
Die Kreuzen – „Think For Me”
Battalion Of Saints – „My Minds Diseased”
7 Seconds – „I Hate Sports”
Big Boys – „Brickwall”
Really Red – „I Was a Teenage Fuckup”
Adolescents – „I Hate Children”
YDI – „Enemy for Life”
D.R.I. – „Runnin' Around”
Cro-Mags – „Don’t Tread on Me”
Flipper – „Ha Ha Ha”