Kalifornijskie wino od Micka Fleetwooda

23 września 2004
ok. 1 minuta czytania

Na Private Cellar Wine perkusisty znanego z grupy Fleetwood Mac składają się trunki powstałe z owoców hodowanych w Westerly Vineyards w Santa Ynez. Zanim wino muzyka trafi na sklepowe półki, przez 30 miesięcy dojrzewa w dębowych beczkach, a następnie 1,5 roku w butelkach. W Nowym Jorku wino członka zespołu Fleetwood Mac zostało zaprezentowane po raz pierwszy 13 września.

Tymczasem 27 września nowy ukaże się nakładem wytwórni Sanctuary Records nowy longplay Fleetwooda. Płyta „Something Big” jest trzecim solowym dziełem w dorobku artysty, którego wsparli w studiu producent i gitarzysta Todd Smallwood oraz wokalistka Lauren Evans. Gościnnie na albumie pojawią się Jackson Browne, Jeremy Spencer i John McVie.

Przypomnijmy, że poprzednimi krążkami Micka Fleetwooda były „The Visitor” (1981) i „I’m Not Me” (1983).